DEELEN – Schiet het damhert uit het Deelerwoud niet af. Die oproep komt van onder meer het Apeldoornse raadslid Harry Voss. Hij richtte een actiecomité op, dat op internet borden van Natuurmonumenten laat fotoshoppen en de term Killing Fields voor Deelerwoud gebruikt.

Natuurmonumenten heeft besloten om aan de randen van het woud een aantal herten af te schieten, omdat ze daar overlast en verkeersongelukken veroorzaken. Een lastig besluit, maar wel noodzakelijk, erkent een woordvoerder.

‘Dit is niet wie we zijn’

Borden met bloed erover, en de term ‘Killing Fields’op de website kunnen boze tegenstanders van het afschieten hun frustratie uiten, refererend naar de massaslachtingen in Cambodja. Jammer, vindt Natuurmonumenten, want dit helpt niet om met elkaar tot een ‘meer diervriendelijke vorm van faunabeheer” te komen.

Voss, raadslid voor Partij voor de Dieren, begrijpt dat de term Killing Fields wellicht gevoelig ligt. ‘Maar daarom gebruik ik het ook. Ik krijg nu zelfs telefoontjes met de vraag of ik ook de holocaust ga gebruiken. Dat zal ik niet doen. Dit is al op het randje.’

Lees het hele artikel op de website van Omroep Gelderland