ARNHEM – Het comité Deelerwoud Killing Fields ontketent een digitale actie tegen het afschieten van 370 damherten in het Deelerwoud.

Daarvoor heeft het een speciale site in het leven geroepen. Op de deelerwoudkillingfields.nl staan onbewerkte foto’s van diverse bordjes die mensen kunnen downloaden, bewerken en vervolgens terugsturen.

Origineel
Het meest originele bordje krijgt een prijs en een plek op de site. Het comité wil met deze actie zijn afkeuring laten blijken jegens Natuurmonumenten. Dat zag zich genoodzaakt de populatie damherten te verkleinen omdat deze blijft groeien en voor overlast bij buren van het natuurgebied zorgt.

De afgelopen vijftien jaar was het Deelerwoud juist afschotvrij gemaakt. Het comité bestrijdt dat afschot helpt om de populatie in te dammen.

Lees het artikel op de website van De Gelderlander.