Persbericht 8 februari 2017:

Vanaf vandaag staat de site van het comité “Deelerwoud Killing Fields” online.

Het comité is in het leven geroepen omdat aan het experiment van een afschotvrij Deelerwoud, gedurende de afgelopen vijftien jaar, een einde is gekomen.

Natuurmonumenten is, om de terreinbeheerders van de omliggende gebieden ter wille te zijn, overstag gegaan en heeft besloten om honderden wettelijk beschermde damherten af te schieten.

Helaas blijkt eens te meer dat Natuurmonumenten te vaak hun oren laten hangen naar de jagerslobby en niet hebben gezocht naar diervriendelijke oplossingen.

Via wetenschappelijk onderzoek is allang bewezen dat afschot niet helpt om een populatie in te dammen en dat juist door afschot nu jaarlijks naar het geweer moet worden gegrepen.

Daarom willen wij langs deze weg Natuurmonumenten onder druk zetten om de hetze tegen de damherten te stoppen.

Eind vorig jaar organiseerde het comité als eerste en tevens als start een grote publieksactie waar meer dan honderd verontruste deelnemers op af kwamen om hun ongenoegen kenbaar te maken en Natuurmonumenten er toe te bewegen hun besluit terug te draaien.

Tot op heden heeft het comité niets vernomen van Natuurmonumenten wat ons sterkt in ons voornemen om Natuurmonumenten te blijven bestoken met acties.

Om extra kracht bij te zetten roept het comité bezoekers en geïnteresseerden op om op ludieke wijze originele bordjes van Natuurmonumenten digitaal te bewerken, zie voorbeeld.

Op de site www.deelerwoudkillingfields.nl staan onbewerkte foto’s van diverse bordjes die u kunt downloaden, bewerken en vervolgens terug kunt sturen. Voor het meest originele bordje is een prijs uitgeloofd met vermelding op de site en eeuwige roem! Klik hier om mee te doen.

Voor meer informatie:

Harry Voss
06-26945901