HOENDERLOO – Het comité Deelerwoud KillingFields heeft een website online gezet. De groep, die haar naam afleidt van de velden in Cambodja waar ruim 1,3 miljoen mensen de dood vonden onder de Rode Khmer, zet zich in om Natuurmonumenten op andere gedachte te brengen dan afschot weer toe te staan in het Deelerwoud.

Een experiment van 15 jaar afschotvrij is verlopen.

Het comité wil de natuurvereniging bewegen om diervriendelijke oplossingen te zoeken. “Via wetenschappelijk onderzoek is allang bewezen dat afschot niet helpt om een populatie in te dammen en dat juist door afschot nu jaarlijks naar het geweer moet worden gegrepen. Daarom willen wij langs deze weg Natuurmonumenten onder druk zetten om de hetze tegen de damherten te stoppen.” Harry Voss van PvdD laat weten nog niets van Natuurmonumenten te hebben gehoord.

Ludiek
Op de site worden mensen uitgedaagd om op ludieke wijze de foto van een origineel Deelerwoud-bordje te bewerken tot een Killerfield- exemplaar.

Lees het artikel op de website van De Stentor.