Het actiecomité ‘Deelerwoud KillingFields’ heeft maar één belangrijke boodschap aan Natuurmonumenten: ‘Stop direct met het afschieten van damherten!’

Na een 15-jarig ‘staakt het vuren’, een experiment om te kijken wat er gebeurt zonder menselijk ingrijpen op de Veluwe, is de organisatie namelijk weer gestart met het doden van de dieren omdat ze voor overlast zorgen. Zo gebeuren er volgens een woordvoerder te veel ongelukken door overstekende damherten en zorgen ze daarnaast voor schade bij omliggende bedrijven.

Hoewel de uitleg logisch lijkt, is Harry Voss van het actiecomité samen met andere actievoerders van Deelerwoud KillingFields sinds vorige week bezig Natuurmonumenten op andere gedachten te brengen. Ze zullen niet stoppen zolang er geen damherten meer worden afgeschoten.

Klik hier voor de beelden uit de uitzending van 3 januari.